Laden...

Milieu & BistroTea

Milieu Effect van Bistrotea

Duurzame Landbouw

Slechts de hoogste 1% van de thee van Sri Lanka voldoet aan de specifieke smaak, aromaprofielen en veeleisende kwaliteitsnormen van Bistrotea. Dergelijke theeën zijn uitzonderlijk zeldzaam, en vaak gecultiveerd door kleine boeren landbouwers op afgelegen hooglandgebieden van de beroemde thee-kwekende districten. Bovendien zijn dergelijke theeën ook onder bedreiging van een verscheidenheid van factoren zoals urbanisatie van landbouwgrond, burgerlijke onrust of economische ontwikkeling van de totale landbouwproductie. De laatste jaren schakelen de consumenten over de hele wereld hun thee het drinken gewoonten om van de heersende stroming naar de meer levensstijl of gastronomisch gerichte theeën. Deze onevenwichtigheid tussen vraag en aanbod kan de toekomstige levering van thee beperken die door Bistrotea voor zijn HON-Cirkel Leden wordt vereist.

Biodiversiteit en Behoud

Naast ongunstige hoeveelheden water en energie, vereisen de gewone theezakjes enorme hoeveelheden Manilla-Hennep (Musa textilis). De enorme gebieden van landbouwgronden moeten voor deze monocultuurpraktijk worden ontruimd, waarbij de tropische bossen in Oost-Azië meer en meer terug worden gedwongen. De schadelijke substanties zoals lijm of pesticiden die in theezakjes bestaan, zijn niet in Bistroteaproducten aanwezig.

Het aluminium is oneindig rekupereerbaar

De natuurlijke rijkdommen kunnen door het gebruik van aluminium worden bewaard. Aan het eind van zijn nuttig leven, behoudt het gerecycleerde aluminium zijn eigenschappen, wat ervoor zorgt dat het de waarde in stand houdt om naar nieuwe producten te recycleren. Het gebruiken van gerecycleerd aluminium bespaart ongeveer 95% van de energie die voor de productie van primair aluminium wordt vereist en veroorzaakt slechts 5% van de emissies van Co, Bistrotea TPODs worden geproduceerd uit gerecycleerd of afgedankt 80% aluminium, waarbij het gebruik van primair aluminium en de voortvloeiende energiebehoefte wordt geminimaliseerd. In de meeste landen wordt TPOD niet gezien als verpakking maar eerder als deel van het totaalproduct. In Duitsland kunnen Bistrotea TPODs worden ingezameld door Grüner Punkt (Groene Punt). Dit systeem recycleert 70% van aluminium verpakking in Duitsland.

Het 'downsizing' en de miniaturisatie verminderen ook de hoeveelheid broeikasgassen

Bistrotea vergt een kop, niet een machine! Het kiezen van het juiste gedeelte is in de voorbereiding van een kop thee, een fundamenteel element voor het verminderen van de grootte van wat het aan koolstof achterlaat.