Laden...

BistroTea Herkomst

Ceylon Thee       

BistroTea verwerkt Ceylon rode thee van de bladen van de theeplant Camellia Sinensis.
De rode kleur is terug te vinden in de bladen van theeplanten die op grote hoogte groeien.
Rode thees zijn wereldwijd gekend voor hun uitzonderlijk hoge graad van anti-oxidanten (24 %).
Voeg daarenboven het anthocyanin-co pigment erbij (eveneens terug te vinden in wijn en bessen) en u weet dat dit een zeer gezonde drank is.
Met zijn zacht energetisch effect, zijn cholesterol verlagende en kankerwerende werking, is rode thee merkbaar verschillend van Hibiscus en Rooibos, waar hij soms mee wordt verward.
De rode thee sticks van Ceylon zijn een echt geschenk van het paradijs...

De zwarte Ceylon thee , die Bistrotea gebruikt, is afkomstig van “Ceciliyan estate” in het district Ruhuna. Voor thee één van de fijnste regio in het voor thee al zo rijke Sri Lanka.
De estate is gelegen aan de rand van één van de laatste in de wereld overgebleven regenwouden.
Door het unieke microklimaat heeft deze thee een volle, zoete karamel smaak.

De groene Ceylon thee van Bistrotea is afkomstig van Sanquar, één van de oudste plantages van Sri Lanka.
De meeste theevelden van Sanquar zijn oud genoeg om de beste groene thee van het eiland voor te brengen.
Sinds 1999 werd een gedeelte van de plantage voorbehouden voor organische cultuur en werden chemische en synthetische meststoffen verbannen.
Nu is ongeveer 60% organische cultuur en staat deze groene thee van Sanquar synoniem voor de zuiverste thee van het land.
Omdat harmonie het sleutelwoord van de plantage is , wordt er ook respectvol omgegaan met de arbeiders: huizen, elektriciteit, scholen, ziekenhuizen, kinderopvang ed staan ter beschikking.